El veïnat d'Énguera recull mil firmes per a protegir la serra de més pedreres

La plataforma No Més Pedreres a Énguera al·legarà contra l'ampliació de la superfície minera prevista en el PGOU.

El veïnat d\'Énguera recull mil firmes per a protegir la serra de més pedreres
El veïnat d'Énguera recull mil firmes per a protegir la serra de més pedreres

El veïnat d'Énguera, a la Canal de Navarrés, està en contra de l'ampliació de la superfície minera prevista en l'esborrany del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'aquesta localitat. Denuncien que afecta una zona d'especial valor mediambiental i han recollit mil firmes per a protegir la serra de la imminent extensió de terreny miner i la proliferació de pedreres al terme municipal.

Diego Maestre, portaveu de la plataforma No Més Pedreres a Énguera, en una entrevista a Les notícies del matí ha qualificat de "barbaritat" l'ampliació del terreny miner. Suposarà 85 hectàrees de pedreres, l'equivalent a 122 camps de futbol, davant de les 15 hectàrees actuals. És per això que ha avançat que s'estan "preparant legament" per a al·legar contra el PGOU.

En l'actualitat, només hi ha en marxa una pedrera de l'any 1994, que ocupa 15 hectàrees de terreny, però el pla que tramita l'Ajuntament en recull una ampliació. Una modificació que no agrada als veïns, que parlen de molèsties diàries de trànsit de camions i d'una pols que és perjudicial per a les persones i per als animals. Uns problemes que, segons avisa Maestre, s'agreujaran, ja que el pla "obri la porta a la instal·lació de més pedreres des del quilòmetre 2 al quilòmetre 7".

El portaveu de la plataforma diu que el govern municipal del PSOE ja ha demostrat les seues intencions en rebutjar ahir que el ple debatera una moció d'urgència presentada pel PP, en la qual sol·licitava que el terreny públic municipal es declarara lliure de pedreres.

L'alcalde d'Énguera, Óscar Martínez, ha explicat que a la serra hi ha molts usos, però no correspon a l'Ajuntament limitar-ne els drets. A més, ha assegurat que ja n'han restringit l'ús al màxim.

També et pot interessar