El veïnat d'Alacant critica la clausura de la platja de Sant Gabriel i que s'oculten els motius

Consideren que els abocaments il·legals d'una depuradora han causat el tancament i que les aigües són un perill per a la salut pública.

La platja de Sant Gabriel a Alacant
La platja de Sant Gabriel a Alacant / À Punt NTC

L'Ajuntament d'Alacant va decidir tancar i prohibir el bany a la platja de Sant Gabriel el passat divendres. El veïnat critica que el consistori, governat conjuntament pel PP i Ciutadans, haja pres la decisió sense donar cap explicació. Per això, han sol·licitat a l’Ajuntament a través d’una instància que s’expliquen les causes del tancament.

A pesar de la prohibició, aquest diumenge, s’ha pogut observar alguns banyistes a la platja que no estan d’acord amb aquesta decisió i afirmen que el tancament és una manera de llavar-se les mans per a les institucions i deixar la responsabilitat en els banyistes.

Les associacions veïnals de Sant Gabriel i de Gran Via Sud-Port denuncien que l'Ajuntament vol ocultar quines són les raons del tancament i les relacionen amb els abocaments il·legals de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) del Racó de Lleó, unes aigües molt contaminades i que l'associació considera que són un perill per a la salut pública.

El veïnat exigeix més inversió per a evitar aquests abocaments residuals que contaminen la platja i la construcció d'un emissari submarí ajustat a la normativa europea, estatal i autonòmica, tal com es va fer a l'Albufereta amb l'emissari de l'EDAR de la muntanya d'Orgègia el 2018.

A més, des de l’associació de veïns i veïnes reivindiquen que l’Ajuntament reconega Sant Gabriel com a platja. Mentre que la Generalitat inclou la platja de Sant Gabriel en el catàleg de platges urbanes, l'Ajuntament d'Alacant no ho fa. Una situació que ha provocat una sensació d'abandó respecte d'altres platges de la zona nord de la ciutat.

També et pot interessar

stats