El veïnat de Ciutat Vella porta l'Ajuntament de València als tribunals

El motiu d'aquesta decisió és que consideren que no s'està aplicant la normativa que comporta la declaració ZAS (zona acústicament saturada) aprovada per la corporació ara fa tres anys

Assemblea extraordinaria aquest dijous de vesprada
Assemblea extraordinària aquest dijous de vesprada / À Punt NTC

Al barri de Ciutat Vella de la ciutat de València, el veïnat ha decidit aquest dijous portar el consistori als tribunals. Ho ha fet en l'assemblea extraordinària d'aquest dijous. El motiu, segons ha explicat a À Punt Luis Mira, president de l'Associació de Veïns i Comerciants d'Amics del Carmen és que "l'Ajuntament no està aplicant al barri l'anomenada ZAS, que vol dir zona acústicament saturada i que comporta certes limitacions".

Des que està aprovada la ZAS, explica Luis Mira, l'Ajuntament "no ha ficat mesures per a limitar el botellot, ni el soroll com tampoc l'excés de terrasses". En aquest sentit ha dit amb contundència: "com que les reunions amb els responsables no han donat cap solució, anirem directament als jutjats, per a obligar l'Ajuntament de València a complir la normativa per a una zona declarada acústicament saturada".

Imatge del veïnat de Ciutat Vella reunit en assemblea extraordinària
Imatge del veïnat de Ciutat Vella reunit en assemblea extraordinària / À Punt NTC

La declaració ZAS per a Ciutat Vella va ser aprovada per la corporació fa ara 3 anys, com reflecteix el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana del 28 de gener de 2019. I encara que la citada declaració parla de suspendre les noves llicencies per a terrasses, tendes de conveniència i altres tipus de negocis i espectacles, segons ha dit Luis Mira, "el barri continua degradant-se amb la presència dels botellots, l'acumulació de terrasses així com els pisos turístics que estan fent fora el veïnat".

L'Assemblea extraordinària d'aquest dijous també ha debatut altres temes importants per al veïnat, com ara la gentrificació, és a dir l'expulsió del veïnat amb l'arribada dels pisos turístics. Un veïnat que qüestiona el model de gestió de barri.

També et pot interessar

stats