El veïnat de cinc pedanies de l’Albufera protesta pel pla de pacificació de la carretera del Saler

Denuncien que el projecte dificultarà els accessos als seus nuclis i AVA adverteix que afectarà “l'única via” per a anar a les explotacions agrícoles.

Disseny de la CV-500 planificat per la Conselleria d’Obres Públiques
Disseny de la CV-500 planificat per la Conselleria d’Obres Públiques / Europa Press (Generalitat)

Veïnat de cinc pedanies de Sueca i València afectades pel conegut com a projecte de pacificació de la carretera del Saler es manifesta aquest matí de divendres a València. Serà la manera de protestar contra el pla que impulsa l’Ajuntament de València i la Conselleria d’Obres Públiques i que, segons defén el veïnat i els consistoris, dificultarà l’accés al Perelló, el Mareny de Barraquetes, el Palmar, el Perellonet i la Devesa.

La reordenació urbanística preveu, entre d’altres modificacions, la reducció de la velocitat de circulació o la creació d’un carril bici en la CV-500. Alguns ajuntaments com el de l’entitat local menor del Perelló han denunciat que el projecte de pacificació tallarà una via per on van els veïns a les platges o anul·larà el servei d’autobús que hi havia a l’hivern.

Altres veïns del Palmar han comentat que la pedania segueix bolcada a paralitzar el pla de pacificació de la carretera CV-500, perquè creuen que “amenaça” la població que fa molts anys que conviu amb la naturalesa i manté les tradicions.

“Hi ha en joc el nostre futur i el del nostre fills. Mereixem que es tinga en compte la nostra opinió i necessitats, cosa que fins ara no s’ha fet en cap moment”, ha argumentat l’alcalde pedani del Perelló, Juan Botella.

Els veïns i les veïnes d’aquests nuclis costaners tindran el suport d’organitzacions com ara l’Associació Valenciana d’Agricultors, que participarà en la protesta amb tractors i vehicles comercials pels carrers del centre de València. El responsable de la sectorial de l’arròs, Miguel Minguet, ha assenyalat que la CV-500 és l'“única via” que tenen els llauradors per a accedir als seus camps.

A més, bona part dels comerços i establiments hotelers del Perelló no alcen aquest divendres la persiana en senyal de protesta.

També et pot interessar