El veïnat de Castellar-l'Oliveral, atemorit per la delinqüència als carrers

Des de fa uns mesos, dues persones destrossen quasi diàriament els cotxes i el mobiliari urbà

El veïnat de Castellar-l'Oliveral, atemorit per la delinqüència als carrers / À Punt NTC

La delinqüència als carrers de Castellar-l'Oliveral té atemorit el veïnat d’aquesta pedania de València. Des de fa uns mesos, dues persones destrossen quasi diàriament els cotxes i el mobiliari urbà. També amenacen de mort les persones de les localitats dels voltants, que tenen por de denunciar els fets davant de les forces de seguretat.

Veïns i veïnes qualifiquen d'insostenible la situació d'aquesta pedania. Aquest dimecres a la vesprada, vora 400 residents s'han reunit amb les autoritats i els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local per a reclamar una solució urgent.

Una de les veïnes de Castellar-l’Oliveral assegura que, si no han presentat denúncies, és perquè han amenaçat de mort el seu fill. Per aquest motiu, el veïnat reclama la intervenció de les forces de seguretat. Diuen que se senten aïllats i deixats de la policia, davant dels episodis de vandalisme al carrer.

Però el problema ve de llarg. Abans, una d’aquestes persones vivia al Forn d’Alcedo, on també era conegut. “La gent està acovardida. Ja no sabem de quina manera dir el que patim, sempre ens diuen que falta gent”, critica Carmina, veïna del municipi. 

A banda de destrosses al mobiliari urbà i als cotxes aparcats, els delinqüents també furten gasolina. Al cotxe d'À Punt han obert el depòsit mentre l’equip entrevistava l'alcaldessa.

A la reunió, la Policia Local ha adquirit el compromís de potenciar la seua presència, que reconeixen escassa des de fa mesos per les jubilacions d’agents. També hi haurà dispositius especials de la Guàrdia Civil fins que es relaxe la situació. Però el més important, demanen al veïnat que denuncie per a poder intervindre judicialment. 

També et pot interessar

stats