El veïnat de Carcaixent neteja més de 700 pintades amb missatges d'odi

Esborren missatges xenòfobs, contra el feminisme, antidemocràtics i de simbologia nazi.

Una persona voluntària tapa una esvàstica en un mur
Una persona voluntària tapa una esvàstica en un mur / Carcaixent Net d'Odi

La iniciativa veïnal Carcaixent Net d'Odi ha netejat més de 700 pintades amb missatges que atacaven col·lectius com el de les persones migrades i les feministes i feien apologia del nazisme. Dins d'aquest últim grup de pintades, es van detectar nombroses esvàstiques i missatges vinculats al règim nazi.

Malgrat l'intent d'aquest col·lectiu per a esborrar aquests missatges, des de la iniciativa antifeixista han denunciat que han aparegut nous missatges d'odi sobre les pintades ja eliminades. Per aquest motiu, el veïnat s'han tornat a reunir aquest dissabte per a tapar les noves pintades d'odi. Les iniciatives s'han dut a terme gràcies a la col·laboració veïnal, que ha finançat la compra de la pintura i el material necessari.

La iniciativa es va emprendre fa uns mesos, però una vegada iniciada, la Fiscalia va demanar que no es taparen determinades pintades, perquè s'havia obert una investigació. Ara, el veïnat tenia de nou el permís per a esborrar-les, perquè el procediment "estava pràcticament finalitzat", segons un comunicat de Carcaixent Net d'Odi.

També et pot interessar

stats