El veïnat de Campanar demana una zona verda que connecte el Parc de Capçalera i la ronda Nord

L’associació veïnal Taula per la Partida ha presentat un projecte de “façana verda que faça de transició entre l’horta i la ciutat”

El barri de Campanar, a València, proposa un corredor verd que faça de límit a la ciutat / À Punt NTC
À Punt NTC
18 de gener 2022 - 18:07

El veïnat del barri de Campanar, a València, ha presentat aquest dimarts a l’Ajuntament la seua proposta formal per a un corredor verd que faça de límit oest del municipi.

La iniciativa es presenta com l’alternativa al projecte –ja rebutjat per l’executiu de Joan Ribó– de construir un parc aquàtic en l'ampliació prevista del Bioparc. Una proposta que ja ha rebutjat l'Ajuntament.

La plataforma Taula per la Partida, que integra diverses associacions veïnals del barri de Campanar i de Benimàmet, presenta aquesta vesprada un projecte de zona verda que consisteix a convertir uns descampats de la part exterior del barri en una gran albereda que connecte el Parc de Capçalera amb la ronda Nord. Uns quants quilòmetres de zona d'esplai ciutadà per a disfrutar d'un nou pulmó verd a la ciutat, que el president de l’associació de veïns de Campanar i membre de Taula per la Partida, Pep Benlloch, defineix com una façana verda que faça de transició entre la ciutat i l’horta.

Però aquesta no és l’única reivindicació del veïnat del barri, segons explica Benlloch a À Punt NTC. També volen que es rehabiliten les alqueries de la zona, d'un gran valor històric i arquitectònic, que ara estan abandonades. Aquests espais es podrien reconvertir en centres d’interpretació de l’horta –indica Benlloch– i s’hi podria dedicar un xicotet espai on les escoles de la ciutat pogueren fer pràctiques de conreu de llavors autòctones, posant en valor no només els edificis, sinó també la història i la tradició de la comarca de l’Horta.

La Taula per la Partida té esperances que l'equip de govern de la ciutat escolte les seues reivindicacions i tinga en compte la proposta, però de moment cal esperar que el projecte siga avaluat. 

També et pot interessar

stats