El veïnat de Benafigos demana la millora de la carretera d’accés al poble

No només afecta la seguretat dels habitants, sinó que molts dels turistes han deixat de visitar el poble per a evitar posar-se en perill

La carretera d'accés a Benafigos suposa un perill per als conductors / À Punt NTC

En moltes ocasions els accessos per carretera als pobles de l'interior són complicats. És el cas de Benafigos, a l'Alcalatén, on hi ha molts trams en què no poden passar dos vehicles alhora. La millora de la via d'accés principal és una reivindicació del veïnat des de fa molts anys.  

Blanca Carcelén és farmacèutica i es desplaça amb cotxe per aquesta carretera. Al llarg de huit quilòmetres, hi ha trams tan estrets, que, segons explica a À Punt, li és molt complicat passar quan coincideix amb un turisme, i impossible quan es creua amb un camió. El veïnat del poble demana que s'amplie uns metres l'asfalt per tal d'evitar aquests problemes.

I és que l’estat de la carretera no només afecta els habitants del poble, perquè segons denuncien els veïns molts han deixat de vindre a Benafigos per no posar-se en perill al volant. Jorge Marín, propietari d’un dels negocis del poble, ens comenta: “Molts dels meus clients que venen per primera vegada em diuen que si tinguérem la carretera en millor estat, pujarien més a dinar ací”.

“És una necessitat molt gran per als veïns o per a la gent que ve al poble per a fer turisme”, explica Sara Escrig, alcaldessa de Benafigos. “Evidentment, una carretera en tan mal estat és perjudicial per a tots nosaltres”. Mentre les obres arriben, el camí a Benafigos s'haurà de continuar fent amb molta cura.

També et pot interessar

stats