El veïnat de la barriada del cementeri d'Alacant construeix un parc infantil amb Arquitectes sense Fronteres

Es tracta d'una zona amb greus mancances de seguretat, neteja o enllumenat dels carrers

La barriada del cementeri d'Alacant tindrà amb un parc ideat pel veïnat / À Punt NTC

L’ONG Arquitectes sense Fronteres ha desenvolupat un projecte de construcció participativa a la barriada del cementeri d'Alacant, una zona degradada i amb greus mancances de seguretat, neteja o enllumenat dels carrers.

La plataforma denuncia que l’Ajuntament d’Alacant només “neteja la zona una vegada a l’any per al dia de Tots Sants”. Ara, gràcies a aquest projecte, el veïnat, assessorat per professionals, rehabilita les cases i es dota d'infraestructures per al barri.

Durant la darrera setmana han treballat en la construcció d’un parc infantil en el marc del programa Asertos. El seu coordinador, Daniel Millor, afirma que aquesta iniciativa és una manera de fer comunitat i involucrar el veïnat en la millora del seu barri. "El fet que el construïsquen ells mateixos garanteix que la gent s'unisca per a usar-lo i per a cuidar-lo", declara.

A través d’assemblees veïnals s’ha anat consolidant un grup de treball on es pensen i conceptualitzen projectes en els espais no urbanitzats i desaprofitats. "Aquest parc és una cosa que ells volien, es va parlar en assemblea", explica Inés, l’educadora social, "el disseny també és comú i tot es fa entre tots".

Noemí, veïna i participant en la iniciativa, es mostra “molt contenta perquè el parc que tenim ara és un tros de ferro i si portem als xiquets allà, cauran”. La decisió de comptar amb un parc ha arribat després d’altra intervenció que va dotar el barri d’un hort comunitari davant la inacció de l’administració.

També et pot interessar