El veïnat del barri de la Santa Creu d'Alacant denuncia el vandalisme dels botellots

Asseguren que conviuen cada dia amb baralles, sexe al carrer, comes etílics de menors, furts, llançament de botelles i taronges que produeixen desperfectes a les cases del barri, defecacions i orins a la porta de casa

santa creu

Sexe al carrer, baralles, comes etílics de menors, furts, llançament de botelles i taronges que produeixen desperfectes a les cases del barri, defecacions i orins a la porta de casa.

De dijous a diumenge, a partir de les 8 de la vesprada fins a primera hora del matí, els carrers del barri de la Santa Creu d'Alacant s'omplin de botellots marcats pel vandalisme, com mostren alguns dels vídeos que han gravat els mateixos veïns i veïnes. Les associacions veïnals asseguren que l'Ajuntament ha abandonat la zona i han decidit organitzar-se per a vigilar els carrers.

Quan s'acosta el cap de setmana, el descans d'aquesta zona del centre històric d'Alacant és interromput per tota mena d'actes de vandalisme, que tenen atemorit el veïnat. José Javier, membre de l'associació de veïns, assegura que ja han presentat més de 30 denúncies tant pels botellots com pel fem que s'acumula als carrers. La presència policial –consideren– és "mínima".

Aquest dijous l'inspector de Policia Local es va reunir amb representants de diverses organitzacions per a atendre les queixes. El consistori recorda que en aquest barri es troba un dels punts fixos de control de botellots de la ciutat, que s'ha reforçat amb 30 agents més la matinada d'aquest divendres.

Paloma Rodríguez, de l'Associació de Veïns dels Vessants del Benacantil i del Centre Històric, assegura que viu amb por per l'agressivitat d'algunes de les persones que fan botellot al barri. A més, aquesta veïna del barri posa l'accent en el fet que abans de la mitjanit són molts els menors que consumeixen alcohol a la zona. "Som gent treballadora i no podem dormir", lamenta Rodríguez, que demana a l'Ajuntament que intente expulsar el botellot del barri.

També et pot interessar

stats