El veïnat del barri de Benimaclet, a València, es manifesta contra el PAI

La plataforma Cuidem Benimaclet convoca una protesta per a demanar “un barri sostenible i sense especulació”.

El veïnat del barri de Benimaclet, a València, es manifesta contra el PAI

La plataforma Cuidem Benimaclet s'ha manifestat aquest diumenge contra el projecte del Pla d’Actuació Integrada (PAI) presentat per al barri de Benimaclet, a la ciutat de València. Després de recollir 1.345 firmes per a demanar que el paralitzen, el veïnat, amb el suport de més de cent associacions, col·lectius i comerços, ha recorregut els carrers a partir de les 11 del matí de dissabte per a demanar “un barri sostenible i sense especulació”. 

Segons ha informat l’organització, la mobilització té l’objectiu de frenar un projecte, presentat per la constructora Metrovacesa, que “no ha sigut dissenyat pel barri”. Demanen la desclassificació dels terrenys perquè siguen d’ús veïnal i denuncien que la construcció de 1.400 nous habitatges podria “col·lapsar uns serveis educatius i sanitaris que ja estan en risc de bloqueig”. 

El projecte urbanitzador contempla una inversió de 280 milions d’euros en una superfície de 269.775 metres quadrats a Benimaclet, amb l’objectiu de construir cases, zones verdes i dotacions per a ús públic.

També et pot interessar