Els vehicles d’emissió zero no pagaran zona blava a València durant dos anys

La junta de govern ha autoritzat la instal·lació de cinc pèrgoles fotovoltaiques en cinc barris de la ciutat.

Punt de recàrrega de cotxes elèctrics a la Plaça de l'Ajuntament de València
Punt de recàrrega de cotxes elèctrics a la Plaça de l'Ajuntament de València / Ecomotriz

La junta de govern de l’Ajuntament de València ha aprovat la modificació de l’ordenança que regula l’estacionament en la via pública, que estableix que els vehicles l’emissió de gasos dels quals siga zero no pagaran la zona blava a València durant dos anys. Així mateix, també ha autoritzat la instal·lació de cinc pèrgoles fotovoltaiques en cinc barris.

La intervenció permetrà instal·lar una pèrgola fotovoltaica en la nova plaça del mercat de Rojas Clemente, una altra en l’aparcament del mercat de Castella, en el barri de Tres Forques, una en el barri de la Llum, una quarta en el mercat del Cabanyal, i la cinquena en el barri de la Malva-rosa.

El pressupost d’adjudicació és de 443.614 euros i preveu un estalvi energètic anual de 400 MWh (megabytes), així com una reducció de la factura energètica de més de 37.400 euros.

La vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez, acompanyada pel vicealcalde, Sergi Campillo ha ressaltat la importància de “fomentar, impulsar i incentivar el traspàs del vehicle privat contaminant al de zero emissions”.

També et pot interessar

stats