Vandalitzen amb espuma les fonts del Parterre i de la plaça de la Mare de Déu a València

Fonts municipals confirmen que es desconeixen els autors de l'acció, però també han aparegut pintades

Font del Parterre a València plena d'escuma
Font del Parterre a València plena d'espuma / Europa Press

Dues de les principals fonts de la ciutat de València, la de la plaça de la Mare de Déu i la del Parterre, han aparegut plenes d'espuma després que s'haja llançat alguna substància, que podria ser detergent, segons afirmen fonts de l'Ajuntament.

Es tracta d'un acte vandàlic que ja s'havia produït abans, i que aquest divendres ha afectat aquestes dues fonts històriques, tal com han recordat fonts municipals a Europa Press. Asseguren que es desconeixen els autors de l'acció, de la qual s'ha advertit a la Policia. A més, s'han detectat pintades amb la inscripció "Fora 41 BIS".

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua —departament del qual depenen les fonts de la plaça de la Mare de Déu—, Elisa Valía, ha confirmat que s'ha procedit a netejar-les i que s'intentaran posar novament en funcionament demà. No obstant això, ha advertit que és una tasca "complicada" pel fet que el detergent s'infiltra en les conduccions.

Al seu torn, la Regidoria d'Ecologia Urbana, que s'ocupa de la font del Parterre, ha assenyalat que aquesta ja s'ha netejat, i dilluns es tornarà a omplir d'aigua, tan bon punt s'hagen eixugat les possibles restes de detergent.

També et pot interessar

stats