Valtonyc entrarà en presó

El Tribunal Constitucional rebutja la petició de suspensió de condemna presentada pel raper, castigat per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona.

José Miguel Arenas Beltrán, Valtonyc
José Miguel Arenas Beltrán, Valtonyc / Europa Press

El Tribunal Constitucional no ha acceptat la petició de suspensió de condemna de José Miguel Arenas Beltrán, el raper Valtonyc, a 3 anys i mig de presó per injúries greus a la Corona, enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes en les lletres d'alguns dels seus temes musicals.

El músic mateix, de 24 anys, ho ha anunciat a través d'un comunicat, on també precisa que la notificació que ha rebut del Constitucional arriba quan està a punt d'esgotar-se el termini que l'Audiència Nacional havia donat perquè ingressara en presó. Per això pensa que, en els pròxims dies, li concretaran l'empresonament.

En aquest comunicat, Valtonyc destaca que és el primer músic condemnat únicament per les lletres de les seues cançons i adverteix que el seu no és un fet aïllat, sinó que darrere d'ell en vindran més. 

L'equip tècnic, la família i els amics del raper han suspés tots els actes i concerts programats, indica la nota, en la qual agraeixen, també, el suport de col·lectius, ajuntaments i promotors que han comptat amb la participació de Valtonyc i a tots aquells que s'han solidaritzat amb ell. Hi recorden, finalment, que el 17 de juny està programat un concert per la llibertat d'expressió a Mallorca, organitzat per l'associació Fer Callar.

També et pot interessar

stats