El valor del turisme ornitològic del parc natural El Fondo

Un vídeo recull tot l'atractiu ornitològic d'aquest espai natural on hi ha més de 200 espècies d'aus, dos d'elles en perill d'extinció.

Han sigut necessaris set anys per a gravar moltes de les coses que ocorren a aquest aiguamoll.

Posar en valor la riquesa ornitològica del parc natural El Fondo, al Baix Vinalopó, i donar-la a conéixer per a atraure un turisme sostenible i responsable, és l’objectiu de “El Fondo. Paradís Ornitològic”. Aquest projecte audiovisual, realitzat per l'Associació per al Desenvolupament Rural del Camp d’Elx (ADR) amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Costa Blanca, de la Diputació d’Alacant, i Visitelche, sintetitza tot l’atractiu ornitològic d’aquest espai natural protegit on hi ha més de 200 espècies distintes d’aus, dues d’elles en perill d’extinció.

Tirar endavant el territori i la gent que viu al voltant del parc natural fomentant el turisme ornitològic és, segons Marga Guilló, directora d’ADR, la finalitat d’aquest projecte realitzat en castellà i en anglés. “Aquest tipus de turisme sempre ha vingut a Espanya a gaudir dels nostres espais naturals, però fins ara no hem sabut atraure’l al sud d’Alacant. Aquesta iniciativa és perquè vulguen vindre ací i siguem nosaltres els qui els fem de guies i que, a més, gaudisquen de la nostra gastronomia i també compren a les nostres tendes”, comenta Guilló.

La iniciativa ha sigut presentada hui a Elx amb l’assistència del president d’ADR, Pascual Serrano, el director del Patronat de la Costa Blanca, José Mancebo, i la regidora de Turisme d’Elx, Mireia Mollà.

Set anys han sigut necessaris per a gravar moltes de les coses que ocorren a aquest aiguamoll de quasi 4.000 hectàrees. El treball ha estat a càrrec d’Arturo Villar.

La conservació d’aquest parc natural, que el pròxim mes celebra el seu 30 aniversari, ha originat distints ambients de gran valor ecològic. Però, sens dubte, la fauna és l’aspecte més valuós del parc, tant per l’abundància com per la presència d’espècies amenaçades d’extinció.

També et pot interessar

stats