La Vall d’Ebo busca famílies amb fills i filles per reobrir l’escola

A canvi ofereixen les antigues vivendes dels mestres a un lloguer assequible de 150 euros

Ajuntament de la Vall d'Ebo / À Punt NTC

La Vall d’Ebo és el segon municipi més deshabitat de la Marina Alta. Actualment té 216 habitants i només dos són menors. Per això l’escola està tancada. 

La pèrdua de població en aquest municipi és una tendència imparable des de fa dècades, però ara l’Ajuntament busca famílies joves amb fills i filles menors per repoblar-lo. A canvi de traslladar-se al poble a viure, ofereixen les antigues cases dels mestres a un lloguer assequible.

L'alcaldessa, Leonor Jiménez, ha explicat a À Punt que les famílies que accepten anar-hi a viure només pagarien 150 euros mensuals de lloguer i disposarien de fibra òptica, cosa que fa que l’oferta s’adapte a famílies que treballen des de casa o tinguen la possibilitat de fer-ho. Segons Jiménez ja han aconseguit que una família amb tres menors s’hi trasllade, però encara necessiten una xiqueta o xiquet més per poder reobrir l’escola.

També s’adapta a les famílies que desitgen dedicar-se a l’agricultura, pràcticament abandonada, ja que el consistori també treballa en un projecte per recuperar-la i afavorir el relleu generacional en la gestió de les terres, molt necessari perquè no es perda definitivament el conreu de les terres. 

També et pot interessar

stats