La Vall d’Uixó selecciona nous barquers i barqueres per a les coves de Sant Josep

És un treball únic al món que requereix habilitat conduint la barca i experiència treballant cara al públic. 

Les coves de Sant Josep busquen barquers i barqueres / À Punt NTC

A la Vall d'Uixó (Plana Baixa) s’ha posat en marxa un procés de selecció molt particular: es busquen els futurs barquers i barqueres per a les coves de Sant Josep.

Aquest dimarts, els vint homes i dones que han superat tot el procés han fet l'última prova pràctica, que consisteix a portar la barca pel riu subterrani més llarg d'Europa. Les principals dificultats per a superar-la correctament són conéixer perfectament tant el recorregut com la fondària del riu en cada tram i, sobretot, dominar la tècnica de la perxa que s’utilitza per a impulsar les embarcacions. 

L’objectiu de les proves no és només formar barquers i barqueres, sinó triar persones que es convertisquen en imatge d’aquest paratge natural únic que cada any rep milers de visites. Per això es busca un perfil que, a banda de conduir la barca, tinga experiència treballant cara al públic i que sàpia com tractar correctament el turisme. Així ho ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Jorge García, en declaracions a À Punt NTC.

També et pot interessar

stats