La vall del Cabriol i l’Alt Túria reben l’acreditació com a reserva de la biosfera

El secretari d’Estat de Medi Ambient destaca les oportunitats turístiques i econòmiques que obri aquesta declaració.

Imatge del parc natural de la vall del Cabriol
Imatge del parc natural de la vall del Cabriol / Conselleria de Medi Ambient

La vall del Cabriol i l’Alt Túria ja tenen els diplomes que les acrediten com a reserves de la biosfera per part de la Unesco. El secretari d’Estat de Medi Ambient en funcions, Hugo Morán, ha lliurat als representants d’aquests dos espais naturals que, juntament amb la Sibèria extremenya, van rebre aquesta declaració de la Unesco al juny.

Hugo Morán ha animat els representants d’aquests espais a posar en marxa “iniciatives que ajuden a desenvolupar activitats econòmiques i sostenibles, com la indústria agroalimentària, amb productes de qualitat, l'ecoturisme, l'agricultura ecològica, la ramaderia extensiva i d'altres que creen llocs de treball per a fixar la població al territori”.

Potenciar el comerç local

Aquesta és una de les oportunitats que veu l’Alt Túria després de la declaració com a reserva de la biosfera, concretament la de desenvolupar el comerç local tenint en compte els productes de qualitat reconeguda, com han manifestat el seus coordinadors. La reserva de l’Alt Túria comprén 67.080 hectàrees i es troba a l'altura del curs mitjà del llit del Túria, entre Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la reserva de la biosfera de la vall del Cabriol té 421.765 hectàrees i s'estén pels territoris que banya aquest riu i els afluents per Castella-la Manxa, Aragó i València.

També et pot interessar

stats