Els valencians són els que més aigua gasten al dia a l'Estat

La mitjana va ser de 163 litres per persona i dia l'any 2016.

La mitjana valenciana d’aigua va ser de 163 litres d’aigua per persona i dia en 2016
La mitjana valenciana d’aigua va ser de 163 litres d’aigua per persona i dia en 2016 / Europa Press

La Comunitat Valenciana va ser el territori que més aigua va consumir diàriament per persona durant l’any 2016, segons l'Enquesta sobre el subministrament i el sanejament de l'aigua de l'Institut Nacional d'Estadística, publicada aquest dimarts.

Els ciutadans valencians consumiren una mitjana de 163 litres diaris en la llar, enfront de la mitjana nacional de 136 litres. Per darrere de la Comunitat Valenciana, es trobava Cantàbria (155 litres) i Castella i Lleó (152 litres).

A més, el territori valencià es posicionà com la cinquena regió amb el preu més elevat per metre cúbic d'aigua, fins a una mitjana de 2,23 euros, per darrere de Catalunya, Múrcia, les Balears i les Canàries.

Els sectors econòmics valencians arribaren en 2016 a un total de 44.401 metres cúbics, el 7% del total estatal; mentre que els consums municipals a la Comunitat Valenciana van ser quasi de 32.000 metres cúbics, la qual cosa representa l'11,8% del conjunt d'Espanya. Es tracta de la tercera regió amb el major consum municipal, després d'Andalusia (17,4%) i Catalunya (13%).

L’ús responsable de l’aigua

Davant l’ús irresponsable de l’aigua, on es perden milers de litres al dia, la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana va llançar una campanya de consells pràctics per a conscienciar la ciutadania sobre aquest tema.

També et pot interessar

stats