Els valencians ja poden demanar cita telemàtica en els òrgans valencians a través d'una aplicació

És un sistema intuïtiu i senzill que ja s'usa en altres serveis de l'administració valenciana, com Hisenda o Labora.

Vista general d'un dels jutjats de Sueca
Vista general d'un dels jutjats de Sueca / Natxo Francés (Efe)

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha posat en funcionament aquest dimecres una aplicació per a sol·licitar cita prèvia a partir del dia 15 de febrer en els òrgans judicials, l'Audiència Provincial, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), registres civils i fiscalies. La cita telemàtica permetrà a la ciutadania reservar amb antelació dia i hora per a ser atesa presencialment.

La cita prèvia telemàtica pot obtindre's a través del portal de Justícia Oberta i en el web de la Conselleria de Justícia o en la seu judicial electrònica. Això suposarà un estalvi de temps i una millora en la qualitat del servei. D'aquesta manera es farà més ràpid, còmode i àgil l'accés per part de la ciutadania als edificis judicials, ja que la cita prèvia és imprescindible per a rebre atenció en aquests òrgans. Aquest sistema intuïtiu i senzill ja s'usa en altres serveis de l'administració valenciana, com Hisenda o Labora.

No obstant això, els jutjats de guàrdia mantenen el seu funcionament habitual. No s’hi necessita cita prèvia i els advocats, procuradors, i graduats socials poden accedir als jutjats sense tindre’n.

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha explicat en un comunicat que aquest sistema evitarà que “es produïsquen aglomeracions en les seus judicials, cues en els accessos als edificis i els desplaçaments innecessaris”.

També et pot interessar

stats