Els valencians aproven pels pèls en hàbits alimentaris

Un informe adverteix que el desdejuni dels xiquets i el sopar dels majors són les dues menjades que pitjor es fan.

Qui pitjor menja és el grup dels xiquets i adolescents i els majors de 60 anys
Qui pitjor menja és el grup dels xiquets i adolescents i els majors de 60 anys

El desdejuni dels xiquets i el sopar dels majors són les dues menjades diàries que pitjor es fan, segons una enquesta feta pel Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana entre els seus professionals.

L'informe “Com mengem a la Comunitat Valenciana?”, basat en l'opinió de més de 450 dietistes i nutricionistes, puntua l'alimentació dels habitants de les comarques de València amb un 6,8; les de Castelló, amb un 5,7; i les d'Alacant, amb un 5. 

A més, més de la meitat dels experts en nutrició consultats consideren que qui pitjor menja és el grup dels xiquets i adolescents i els majors de 60 anys. 

Entre les recomanacions que fan els experts, la presidenta del Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, Paula Crespo, assegura que per a millorar la salut s’han de prioritzar les  verdures, les fruites, els llegums, els lactis i els productes frescos, a més de comprar producte local i de temporada. A l’administració, aquesta experta li reclama que s’hauria d’incloure la figura del dietista en el sistema públic de salut per poder arribar a més població. 

Crespo assegura que, per eliminar l’obesitat infantil, cal una actuació multidisciplinar. Un aspecte important que cal tindre en compte són els menjadors escolars els quals, per a la presidenta del Col·legi de Dietistes, “no són un exemple d’alimentació saludable”. “Els menjadors han de reduir els fregits, l’embotit, la carn roja i els aliments processats i envasats”, afirma Crespo.  

Un altre col·lectiu de risc són les persones majors de 60 anys. El motiu, segons Crespo, es deu a la soledat. “Al final, les persones van abandonant-ho tot, sobretot les ganes de cuinar”, afegeix. 

També et pot interessar

stats