Dos valencians, afectats pel terratrémol del dissabte a l'illa indonèsia de Lombok

Els joves estan bé i ja han arribat a l'aeroport de Jakarta esperant per a tornar a casa.

Marta i Javier ja es troben a l'aeroport de Jakarta esperant per a tornar a casa.
Marta i Javier ja es troben a l'aeroport de Jakarta esperant per a tornar a casa.

Marta Timoner i el seu germà Javier es van veure afectats pel terratrémol ocorregut a Lombok dissabte on es trobaven com a voluntaris. Els dos joves estan sans i estalvis i, després d'haver siguts reubicats en una zona segura després del sisme, ja es troben a l'aeroport de Jakarta esperant per a retornar a casa. 

Més de 150 turistes espanyols també es van veure afectats pel terratrémol. El dispostiu d'evacuació va separar els turistes per nacionalitats, molts d'ells esperen ja a l'aeroport de Mataram, a Lombok, per a eixir del país. En el cas dels espanyols, l'ambaixada d'Espanya a Indonèsia ha sigut l'encarregada de coordinar l'evacuació.

El terratrémol, que ha deixat almenys 91 morts i desenes de persones ferides, ha sigut de magnitud 7 en l'escala de Richter i ha tingut lloc una setmana després que un altre sisme, de 6,4, causara 16 morts i 355 ferits a la mateixa zona.

El sisme va ocórrer a les 19:46 h (11:46 GMT) i el van seguir diverses rèpliques. El Servei Geològic dels Estats Units, que registra l'activitat sísmica a tot el món, va localitzar el tremolor 2,4 quilòmetres a l'est de Loloan, una localitat al nord de l'illa.

També et pot interessar

stats