Les valencianes i els valencians gastaran entre 220 i 1.900 euros per a la tornada a l’escola

La despesa varia si l'alumnat està escolaritzat en un centre públic, concertat o privat.

VÍDEO | Les valencianes i els valencians gastaran entre 220 i 1.900 euros per a la tornada a l’escola

El cost de la tornada al col·legi pot oscil·lar a la Comunitat Valenciana entre els 220 i els 1.890 euros, en funció de si el centre en què està escolaritzat l'alumnat és públic, concertat o privat. Així ho assegura un estudi de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana publicat aquest dilluns.

Els principals conceptes que configuren la despesa de la tornada a l'escola són els uniformes, material, menjador, llibres i transport. Tot i això, depenent del tipus d'escola, les persones consumidores hauran de fer front a totes aquestes despeses o sols a algunes.

El secretari de la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana, Vicente Inglada, recomana comparar preus entre establiments, reutilitzar material d'anys anteriors i aprofitar ofertes i descomptes perquè el cost de la tornada al col·legi siga "el menys onerós possible". A més, recorda que el desembossament econòmic al qual han de fer front les famílies valencianes amb xiquets en edat escolar és menor en el cas que es participe en el programa Xarxa Llibres de la Conselleria d'Educació.

També et pot interessar