La valenciana Eva Alcón, segona dona que presideix les universitats espanyoles

La rectora de la Universitat Jaume I (UJI) presidirà la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE)

Eva Alcón en una imatge d'arxiu
Eva Alcón, en una imatge d'arxiu / @EvaAlconUJI

L'Assemblea General de CRUE, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles, ha triat aquest dimarts sis de juny la rectora de la Universitat Jaume I, la valenciana Eva Alcón, nova presidenta d'aquesta associació, integrada per 76 universitats (50 públiques i 26 de privades). Alcón serà segona dona a dirigir la CRUE i substitueix en el càrrec a Juan Romo.

Segons ha informat la institució, després de la seua elecció, la nova presidenta ha destacat que en aquesta nova etapa institucional "s'enfortirà CRUE com a fòrum de debat universitari, on es vertebre una acció institucional conjunta que contribuïsca a influir positivament en la política universitària i en les decisions que afecten ciència i innovació i, així, fer avançar el sistema universitari espanyol". Alcón era l'única candidata en aquestes eleccions.

La nova presidenta ha subratllat la importància d'aprofitar tot el potencial d'un sistema universitari plural i divers amb una "formidable capacitat de transformar la societat".

Com a àmbits d'actuació preferents per a aquests dos anys, la rectora de la Jaume I ha reiterat la reivindicació de CRUE d'aconseguir el finançament públic de l'1% del PIB, reconeguda en la llei orgànica del sistema d'universitats; comptar amb el millor marc legislatiu possible; participar activament en l'estratègia de ciència, tecnologia i innovació, inclosa la petició d'un PERTE dirigit a enfortir el sistema universitari espanyol, i respondre als reptes de la internacionalització, la transformació digital i el desenvolupament sostenible.

També s'ha referit a la importància que les universitats espanyoles es posicionen davant altres qüestions estratègiques, com l'aprenentatge al llarg de la vida, els nous formats educatius i la irrupció de tecnologies com la intel·ligència artificial, les relacions universitat-empresa i universitat-institucions, l'emprenedoria i el desenvolupament innovador.

També et pot interessar

stats