La valenciana Encarna Cuenca, nova presidenta del Consell Escolar de l'Estat

La ministra d’Educació la proposa per la seua capacitat per a "enfrontar-se amb solvència a la tasca que tindrà encomanada".

La candidata de Celaá per a presidir el Consell Escolar de l'Estat, en una entrevista a À Punt
La candidata de Celaá per a presidir el Consell Escolar de l'Estat, en una entrevista a À Punt

La ministra d'Educació, Isabel Celaá, ha proposat la valenciana Encarna Cuenca, presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, com a nova presidenta del Consell Escolar de l'Estat, en substitució de l'actual president, Enrique Roca Cobo, que havia demanat ser substituït.

La ministra assenyala que Cuenca és actualment consellera en aquest òrgan, perquè és presidenta del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana, i assegura que ha tingut ocasió de posar de manifest la seua capacitat per a "enfrontar-se amb solvència a la tasca que tindrà encomanada", al mateix temps que destaca la seua "llarga trajectòria" per a assegurar una bona faena com a presidenta del Consell Escolar de l'Estat. Cuenca és llicenciada en Belles Arts i ha ocupat diferents càrrecs en el Ministeri d'Educació des de 2007.

La ministra d’Educació ha manifestat la seua proposta en una carta al president de l’òrgan consultiu estatal. Fonts del Ministeri han assenyalat a Europa Press que la marxa de Roca Cobo estava prevista, ja que es va comprometre a estar en el càrrec fins al final de la primera legislatura de Pedro Sánchez, període que s'ha allargat un poc més.

"Atenent el teu desig de ser substituït com a president del Consell Escolar de l'Estat, que ja em vas comunicar fa algun temps, et demane que presentes a la comissió permanent la proposta de nomenament d’Encarna Cuenca Carrión com a nova presidenta", expressa Celaá en el document. La substitució de Roca s'abordarà en la comissió permanent del Consell Escolar de l'Estat en la reunió del dia 2 de febrer.

També et pot interessar

stats