La valenciana Blanca San Segundo, primera persona amb síndrome de Down que aconsegueix un grau universitari

La jove treballa en una escola infantil inclusiva i formava part d'una llista de Ciutadans per a les eleccions municipals.

Blanca San Segundo
Blanca San Segundo / Europa Press

Blanca San Segundo, de 30 anys, s'ha convertit en la primera persona amb síndrome de Down a aconseguir un grau universitari a Espanya gràcies, tal com ella diu, al seu "esforç, treball i superació". 

"Qualsevol persona pot fer el que es propose dins de les seues capacitats i no de les seues limitacions", diu San Segundo, qui ha acabat el grau de Teràpia Ocupacional per la Universitat Catòlica de València. Abans de Blanca, Pablo Pineda va ser el primer europeu a aconseguir un títol universitari, tot i que es tractava d'una diplomatura en magisteri.

La jove, a més, treballa donant suport als mestres de xiquets amb discapacitat en el centre d'educació infantil inclusiu L'Alqueria de València i s'ha animat a participar en política. De fet, formava part de la llista de Ciutadans per a les eleccions del seu municipi, Godella (Horta Nord), i vol aconseguir que la societat "veja que les persones amb discapacitat poden fer moltes coses".

També et pot interessar

stats