'A València, we call it orgull', el crit reivindicatiu de l’Orgull 2021

Aquest dimarts l’Ajuntament de València ha presentat la campanya de l’Orgull 2021, inspirada en el tema viral de la cantant catalana Rigoberta Bandini

Vídeo de la campanya de l'Orgull de l'Ajuntament de València

La campanya municipal de la ciutat de València del Dia de l’Orgull s’inspira enguany en la música per a reivindicar la igualtat, la visibilitat, la diversitat, el respecte, la inclusió i els drets de les persones LGTBI. Imitant el títol de la cançó viral de Rigoberta Bandini, ‘In Spain we call it soledad’, des de l’Ajuntament han volgut llançar un crit reivindicatiu a favor dels drets LGTBI.

La campanya, que continua amb el lema ‘València, ciutat orgullosa de l’Orgull’, és “una ferramenta per a afavorir la normalització, l’acceptació social i la ruptura amb els discursos d’odi”, segons ha explicat la regidora d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, Lucía Beamud, durant la presentació aquest dimarts. L’edil ha anunciat també la realització de la primera anàlisi de la realitat de la població LGTBI a València, a partir de la qual es redactarà un pla per a la diversitat sexual i de gènere. També ha informat de la primera convocatòria de subvencions a projectes que fomenten la igualtat de les persones LGTBI, que aprovarà este divendres la Junta de Govern Local, per import de 30.000 euros.

Els dies 27 i 28 de juny la façana de l’Ajuntament de València i les fonts del Parc Central s’enllumenaran amb motiu de la celebració del Dia de l’Orgull, i quatre autobusos de l’EMT recorreran la ciutat durant tot el mes amb imatges de la campanya. En el web valenciaorgullosa s’informarà del programa del Dia de l’Orgull, el qual inclourà activitats als pobles de la Punta i de la Torre. La regidora Lucía Beamud ha insistit a dir que “és important fer campanyes per a visibilitzar el col·lectiu LGTBI i acabar amb els estereotips que minven la qualitat de vida i els drets” de les persones lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexe. L’edil ha remarcat que “València és una ciutat orgullosa de l’Orgull, una ciutat de drets, inclusiva, diversa, que no té por de res i on totes les persones tenen cabuda”.

També et pot interessar