València No Està en Venda insta el Consell a recórrer contra la sentència sobre Puerto Mediterráneo

L'organització critica que els tribunals donen via lliure a un projecte que “arrasarà 1,5 milions de metres quadrats de bosc” a Paterna.

Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol de 2018 per a Puerto Mediterráneo a Paterna
Projecte que l'empresa Intu Eurofunds va presentar al juliol de 2018 per a Puerto Mediterráneo a Paterna / Europa Press

València No Està en Venda, organització que agrupa diferents col·lectius de defensa del territori, s'ha sumat a les organitzacions que aquests dies exigeixen a la Generalitat recórrer la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que ha anul·lat la resolució de la Conselleria d'Habitatge. Aquesta denegava la proposta dels promotors del projecte comercial Puerto Mediterráneo a Paterna. 

La platafoma insta la Generalitat a continuar treballant en la protecció del paratge natural de les Moles i es qüestiona la imparcialitat de la sentència. Segons València No Està en Venda, “no és acceptable que els tribunals donen oxigen a una empresa que es troba en estat de possible fallida a costa de regalar-li el territori dels valencians i valencianes”.

Des de l'organització recorden que el model que representa la promotora Intu “atempta clarament contra el medi ambient i contra la declaració d'emergència climàtica signada pel govern valencià”, ja que preveu, segons estimacions de la mateixa empresa, un flux de més de 26 milions més de cotxes per les comarques de l'Horta.

També han posat en relleu “la jugada especulativa" amb l'habitatge que aniria juntament amb el projecte, com ara la construcció d'habitatges, cases de jocs i hotels a la vora de la CV-35, “un vial que, a hores d'ara, ja es troba saturat”, segons expliquen. 

Per a València No Està en Venda, “el TSJCV donant mostres de la seua nul·la sensibilitat mediambiental i social” amb aquesta sentència que, segons l'organització, “condemna a la desaparició més d'un milió i mig de metres quadrats de bosc i destrossaria la xarxa de comerç de proximitat de la comarca, amb la qual cosa enviaria a l'atur milers de persones”. 

També et pot interessar

stats