València ultima la norma perquè els VTC es contracten amb una hora d'antelació

El consistori està encaixant en la regulació autonòmica la decisió que els grups municipals van prendre a l'abril de 2019.

València ultima la norma perquè els VTC es contracten amb una hora d\'antelació
València ultima la norma perquè els VTC es contracten amb una hora d'antelació

L'Ajuntament de València ha iniciat el procés de modificació de l'ordenança de mobilitat sostenible per a introduir la prereserva d'una hora en la contractació dels vehicles amb conductor (VTC) que operen empreses com Uber o Cabify. El consistori adaptarà la normativa local a la llei autonòmica, que es va presentar quan l'ordenança estava en les últimes fases.

El decret llei del Consell obliga a contractar els VTC amb almenys 15 minuts antelació i deixava un marge d'ampliació als ajuntaments, el qual València ha decidit estendre a una hora des de la petició del servei fins al gaudiment d'aquest. La decisió es va aprovar per unanimitat en la junta de govern local de 19 d'abril de 2019.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi justifica la mesura en la voluntat d'assegurar "la viabilitat de servei públic del taxi" el qual qualifica de "clau per a la mobilitat urbana" a la ciutat i que considera "immillorable" per a oferir desplaçaments motoritzats de porta a porta "amb totes les garanties de qualitat i comoditat".

Durant el termini d'un mes el procediment s'obri a consulta pública a fi de recaptar "l'opinió dels subjectes i de les organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura norma" sobre aquesta modificació.

També et pot interessar

stats