València tindrà la primera superilla al barri de la Petxina

Amb un pressupost de 840.000 euros, transformarà l'encreuament dels carrers del Palleter i de Calixt III en una plaça d'ús ciutadà

Recreació de la primera superilla de València
Recreació de la primera superilla de València / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València ha aprovat el projecte de les obres de la primera superilla de la ciutat, una intervenció amb un pressupost de 840.000 euros i un termini d'execució de catorze setmanes que transformarà l'encreuament dels carrers del Palleter i de Calixt III en una plaça d'ús ciutadà.

Aquesta intervenció urbanística al barri de la Petxina, que transformarà l’encreuament viari en un espai per a l'ús ciutadà, contempla les aportacions del veïnat que s'ha implicat en un procés de participació ciutadana, segons fonts municipals.

Les regidores Sandra Gómez i Elisa Valia presenten el projecte de la Superilla al barri de la Petxina
Les regidores Sandra Gómez i Elisa Valia presenten el projecte de la Superilla al barri de la Petxina / Ajuntament de València

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, acompanyada de la regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valia, ha presentat aquest projecte que s'emmarca en la política de recuperar espai públic per a la ciutadania.

En aquest sentit, ha recordat altres accions impulsades amb aquest objectiu com la conversió en zona de vianants de la plaça de l'Ajuntament o la del Mercat, o la reurbanització d'avingudes com la de Pérez Galdós i la de Malva-rosa.

La regidora de Desenvolupament Urbà ha recordat el sentit de les anomenades superilles, que es preveu per a barris consolidats com són Eixample i Extramurs. "Així, la superilla de la Petxina, que està al costat de la gran via de Ferran el Catòlic i pertany a aquest districte, serà la primera d'altres intervencions similars que es duran a terme a la ciutat", ha indicat.

Respecte al disseny, el tradicional negre de l'asfalt se substituirà per rajoles del dissenyador valencià Iban Ramón, i també s'habilitarà mobiliari per a fomentar la interacció ciutadana i arbratge per a mitigar l'increment de les temperatures.

També et pot interessar

stats