València tampoc no celebrarà enguany la nit de Cap d'Any

L'Ajuntament anuncia que tancarà la plaça des de les 23:00 hores i comunica que sí que celebrarà Expojove i la cavalcada de Reis

La Nit de cap d'any no es celebrarà a la plaça de l'Ajuntament de València tampoc enguany
La nit de Cap d'Any no se celebrarà a la plaça de l'Ajuntament de València tampoc enguany / EuropaPress

La celebració de la nit de Cap d'Any a la plaça de l'Ajuntament de València no se celebrarà per segon any consecutiu a causa de la situació pandèmica i aquest espai cèntric tornarà a estar tancat durant la nit del 31 de desembre per a evitar celebracions espontànies.

Així ho han anunciat l'alcalde, Joan Ribó; els regidors de Cultura Festiva i Protecció Ciutadana, Carlos Galiana i Aarón Cano, i el subdelegat del govern espanyol a València, Luis Felipe Martínez, després de la junta de seguretat que han celebrat aquest divendres per a preparar la implantació del passaport covid a partir d'aquesta mitjanit i el dispositiu per a Nadal.

Sí que se celebraran la cavalcada de reis i Expojove

Les festes a València seran més semblants a les habituals que les de l'any passat. De fet, l'únic esdeveniment que no se celebrarà seran les campanades: torna tant la nit de Cap d'Any familiar, a les 12:00 del 31 de desembre en la plaça de l'Ajuntament, com la cavalcada de Reis, amb el seu recorregut tradicional. El 2021 es va organitzar una recepció de la missatgera Caterina i la bústia reial també tornaran a rodar pels barris per a recollir les cartes dels xiquets per als Reis Mags. Ses majestats tornaran a entrar en carrosses a València, amb una cavalcada similar a l'habitual, encara que "més curta de participants que no de recorregut" perquè "la gent no haja d'estar tant de temps veient-la al carrer".

També torna al calendari nadalenc Expojove, després de suspendre's l'edició de 2020. Se celebrarà una altra vegada en Fira València, amb un protocol covid i amb aforament reduït si és necessari. Galiana ha destacat que l'amplitud del recinte firal permet recuperar aquest esdeveniment dedicat al públic infantil.

Galiana ha matisat que totes aquestes propostes s'estan planejant, però la celebració estarà subjecta a les normatives que emeta Sanitat a cada moment. A més, ha avançat que hi haurà una roda de premsa la setmana vinent per a explicar el calendari nadalenc a la ciutat.

També et pot interessar

stats