València suma dos casos i augmenta a deu els positius de coronavirus

Són dos pacients relacionats amb el periodista que es va contagiar quan va estar a Milà durant el partit de Champions del València CF.

L'Hospital Arnau de Vilanova, on està ingressat l'últim cas positiu de coronavirus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha confirmat aquesta vesprada un nou cas positiu de coronavirus a la Comunitat Valenciana, que s’afig al que ja havia avançat al matí. L’home contagiat també pertany al cercle del periodista de 44 anys ingressat a l’Hospital Clínic de València, diagnosticat el dijous, i que es va infectar quan va viatjar a Milà per a cobrir el partit de Champions entre el València CF i l’Atalanta.

El nou pacient de coronavirus, que eleva a deu els casos confirmats a la Comunitat Valenciana, havia acudit a l’Hospital Arnau de Vilanova de València amb símptomes compatibles amb la malaltia. Les primeres anàlisis han confirmat que té el virus. No havia viatjat a Milà, ciutat que es troba a la zona de risc, considerada el focus del brot italià, però l’ha contret per contacte amb el periodista contagiat. En aquest moment està ingressat a l’hospital amb bon estat de salut.

La ciutat de València, amb huit casos actius, s'ha convertit en el focus principal del coronavirus a Espanya. Sis dels contagis tenen relació directa amb el periodista de 44 anys que es va infectar a Milà. La Valenciana, amb deu positius, és la comunitat autònoma amb més contagis.

A tot Espanya hi ha 39 contagis actius en set comunitats autònomes: als deu valencians cal afegir els casos d’Andalusia (8), de les Canàries (6), Madrid (7), Catalunya (4), Castella i Lleó (2), Aragó (1), País Basc (2) i Balears (1). A aquests positius també hem de sumar els dos primers pacients infectats, a Palma i a La Gomera, que ja s'han recuperat.

També et pot interessar

stats