València se situa com quarta ciutat d’Espanya amb millor qualitat d’esperma

Oviedo és la ciutat amb millor qualitat d’espermatozoides, mentre que Granada té el pitjor, segons un estudi

Il·lustració mèdicament exacta dels espermatoziodes
Il·lustració mèdicament exacta dels espermatoziodes / Shutterstock

València és la quarta ciutat espanyola amb millor qualitat d’esperma del país, amb 72 milions d'espermatozoides mòbils per mil·lilitre ejaculat; es troba només per darrere d’Oviedo, que lidera el llistat amb 102 milions, Almeria, amb 82 milions i Màlaga, amb 80 milions. Per contra, les ciutats amb pitjor qualitat de semen són Alacant, amb 54 milions d’espermatozoides mòbils, i Granada amb 43 milions. 

Així ho reflecteix un estudi de fertilitat liderat per la biòloga i experta en reproducció assistida Rocío Núñez Calonge, que s’ha presentat aquest dilluns en el XXXI Congrés Mundial sobre Controvèrsies en Obstetrícia, Ginecologia i Fertilitat, celebrat a Viena.  

Per a obtindre aquests resultats s’han examinat 872 mostres d'homes en onze centres, que a més de les ciutats ja mencionades inclou Madrid, Lleida, Saragossa, Múrcia i Cadis. La mitjana d’edat dels voluntaris era de 38 anys. Núñez ha explicat que existeixen discrepàncies entre els científics sobre si la quantitat ha variat al llarg del temps, però assegura que sí que existeix consens sobre l'existència de diferències en la qualitat en funció de la localització geogràfica.

Entre les conclusions dels resultats, els ha cridat l’atenció com ciutats pròximes com Granada i Almeria tenen els resultats més dispars. “Una explicació podria ser l'estil de vida o altres factors ambientals. No obstant això, queda per veure si tals canvis poden explicar aquestes diferències. Per això, és important la recollida i anàlisi de les dades dels homes que es realitzen un estudi d'esterilitat, tenint en compte els seus hàbits de salut i així poder elaborar estudis més amplis en el futur”, ha comentat Núñez.

Per a poder conéixer les raons d'aquestes diferències, pretenen ampliar l'estudi amb més dades dels homes inclosos, com el tabaquisme, l'índex de massa corporal i l'ocupació.

També et pot interessar

stats