València sanciona des de hui la "conducció temerària" dels patinets elèctrics

5 min.
tp

La Policia Local de València comença aquest dilluns a sancionar tots els conductors de patinets elèctrics que incomplisquen la nova ordenança de mobilitat quan circulen per la ciutat. Les multes són de tres tipus (lleus, greus i molt greus) i oscil·laran entre els 200 i els 3.000 euros

Segons ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, la nova ordenança distingeix entre patinets de dos tipus, si arriben o no als 20 km/h, i marca 13 obligacions que venen determinades per aquesta tipologia. Per exemple, és obligatori l'ús del casc quan el patinet supere els 20 km/h. I els menors de 16 anys han de portar sempre casc, independentment de la velocitat a la qual arriben aquests vehicles elèctrics.

Prohibit més d'un ocupant

Així mateix, Grezzi adverteix que no està permés que dos persones vagen en un patinet elèctric i, per tant, està prohibit portar el xiquet a l'escola en aquest vehicle. "Els patinets elèctrics no estan dissenyats per a això, i és un comportament de risc", explica el regidor. 

No hi ha radars per a controlar la velocitat

La Policia Local sancionarà la conducció temerària, també l'excés de velocitat, encara que no s'usaran radars. En aquest cas, com ha dit Grezzi, aquest comportament de risc "es nota" si es compara amb la resta dels vianats. 

L'Ajuntament de València ha preparat una guia

L'Ajuntament de València ha preparat una guia amb un resum de les claus de la nova ordenança que inclou alguns dels punts més destacats de la normativa: la prohibició de circular a més de 30 km/h en el 64% dels carrers de la ciutat, la prioritat que tenen els vianants en la via pública, les normes d'estacionament i les regles que han de complir les bicicletes i els vehicles de mobilitat personal, com els patinets.

Se sancionarà la circulació per la vorera i altres comportaments, com circular amb auriculars o fent ús del telèfon mòbil. 

Consulta o descarrega l'ordenança

Fes clic en aquest enllaç per a consultar o descarregar l'ordenança. 

Continguts