València restringirà l'accés dels cotxes més contaminants a les zones de baixes emissions

La ciutat prepara un sistema de control amb 274 càmeres que preveu implementar l'any 2023

L’ajuntament de València posarà en marxa a finals del 2023 el pla de baixes emissions que demana Europa

Els vehicles més antics i contaminants (els que no disposen dels distintius ambientals de la Direcció General de Trànsit) tindran accés restringit a les noves zones de baixes emissions de València a partir del 2023. Així ho ha establert el consistori amb la creació d’un sistema de càmeres en 274 punts de la capital que registrarà el pas dels cotxes per una de les cinc zones de baixes emissions en què es dividirà la ciutat. Hi haurà controls en molts punts de la xarxa viària, especialment l'accés al barri antic, en passos inferiors i ponts.

Les càmeres reconeixeran les matrícules, per a determinar quins vehicles compleixen la normativa ambiental. Les mesures entrarien en vigor a finals de l'any que ve, el 2023, amb un impacte directe en tots aquells que utilitzen un vehicle per a desplaçar-se per la ciutat.

D’aquesta manera, l'Ajuntament de València posarà en marxa a finals del 2023 el pla de baixes emissions que demana Europa.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha explicat a À Punt NTC la voluntat de l’equip de govern municipal “és fer una mena de transició escalonada, per fases, per a la implantació del sistema. Fins i tot que hi haja temps perquè aquesta transició la facen els propietaris privats i les empreses, fent ús de les ajudes que hi ha per a canviar els vehicles”, ha argumentat.

La classificació dels vehicles que podran entrar en cada zona la marcarà la Direcció General de Trànsit. Els vehicles es dividiran en blancs, grisos i negres, on els primers seran els elèctrics, seguits dels híbrids i de gas, a més dels de gasolina i dièsel de fabricació recent. Els cotxes de més de vint anys, per ser els més contaminants, seran els negres i rebran multes.

També et pot interessar

stats