València rep l'any nou amb l'espectacle de focs artificials "més gran" d'Espanya

Quatre castells simultanis a càrrec de la Pirotècnia Vulcano crearan "un 'crescendo' continu" que es podrà seguir en directe en la televisió d'À Punt

Imatge d'arxiu d'un castell a València
Imatge d'arxiu d'un castell a València / Marti Bug Catcher (Shutterstock)
31 de desembre 2023 - 09:18

La ciutat de València donarà la benvinguda aquest diumenge a l'any nou amb un espectacle pirotècnic simultani de quatre castells artificials a càrrec de la Pirotècnia Vulcano, que es dispararan des de diferents llocs de la ciutat, un espectacle considerat com "el més gran" d'Espanya i que "posarà la ciutat a l'altura de capitals com Londres, Sydney o Dubai". L'espectacle es podrà seguir en directe per la televisió d'À Punt Mèdia a partir de les 0:01 hores, després del programa especial Campanades 2024.

Els focs es llançaran des del terrat de l'Ajuntament i en tres punts del vell llit del riu: enfront de les Torres de Serrans, l'estació d'autobusos i la Ciutat de les Arts i les Ciències, ha assenyalat el consistori en un comunicat.

El quàdruple tret, que serà a càrrec de Pirotècnia Vulcano, dissenyat en quinze fases combinades amb elements aeris de calibre diferent, produiran "un crescendo continu" de llum i so. El castell que es llançarà des de la Ciutat de les Arts serà on s'utilitzarà el calibre més gran (125 mil·límetres) per a recrear una façana a tres altures.

El cel de la ciutat s'il·luminarà "a ritme valencià", ja que s'usaran dues tones de pólvora a través d'un sistema de control per GPS. Tot l'espectacle tindrà una duració aproximada de huit minuts i es gravarà en altura per un dron per a ser després difós pels canals de comunicació municipals.

El dissenyador i gerent de la pirotècnica, José Luis Giménez, ha destacat que "l'espectacle ha sigut creat exclusivament per a la ciutat de València i s'han tingut en compte els quatre punts de llançament per a crear frisos i façanes que mai s'havien vist fins ara".

"Ens trobem davant de la primera pedra de l'espectacle més gran que es puga fer a Espanya en el futur, no enguany simplement, i això aconseguirà posar la ciutat a l'altura de Dubai, Sydney i Londres", ha ressaltat el representant de la pirotècnia.

La ciutat de València s'estrenarà el 2024 com a capital verda europea i, per això, el color verd serà el primer que brille al cel de la ciutat. De la mateixa manera, tots els productes utilitzats als castells estan elaborats artesanalment i compostos de cartó i plàstic biodegradable i reciclable, ha indicat el consistori.

També et pot interessar

stats