València reclama al Ministeri de Foment el soterrament urgent de les vies del PAI del Grau

La declaració institucional ha aconseguit el suport de tots els grups polítics en el ple municipal.

Recreació del projecte del PAI del Grau
Recreació del projecte del PAI del Grau / Ajuntament de València

L'Ajuntament de València demanarà al Ministeri de Foment la redacció amb urgència del projecte de soterrament de les vies ferroviàries que afecten el PAI del Grau, Natzaret i les Moreres, una acció que l’alcalde, Joan Ribó, considera “indispensable” per a la urbanització de la façana litoral.

La petició, que anava a tramitar-se com una moció del govern municipal, s’ha convertit finalment en una declaració institucional i s’ha aprovat en el ple amb el suport de tots els grups polítics.

El text acorda "declarar la prioritat institucional i la urgència de la prolongació ferroviària del carrer de la Serradora", destaca la necessitat de reobrir les “converses directes” amb el Ministeri de Foment i la Generalitat, i requereix Adif perquè redacte de manera immediata el projecte tècnic d'execució del soterrament. Aquest pla afectaria les instal·lacions ferroviàries que travessen la ciutat des de la cara nord de l'avinguda de França fins a la connexió entre l'avinguda de les Moreres i el carrer Professor Primo Yúfera, i comptaria amb un pressupost d'execució estimat en 78,2 milions d'euros.

L’alcalde de València, Joan Ribó, considera que l'obra "no es pot retardar" perquè esdevé un eix “indispensable” per a la urbanització de la façana litoral. En paraules de Ribó, “sense el soterrament és impossible continuar la prolongació [del PAI del Grau], però també és la connexió de Natzaret.

També et pot interessar

stats