València recicla més de 4.500 tones de residus al juliol

S’ha produït un increment notable respecte de l’any passat en les quatre modalitats.

València recicla més de 4.500 tones de residus al juliol
València recicla més de 4.500 tones de residus al juliol

Els ciutadans de València han contribuït aquest juliol al reciclatge amb la recollida selectiva de més de 4.500 tones de residus que han sigut depositats als contenidors blaus, grocs, verds i marrons. L’Ajuntament ha destacat el notable increment que s’ha aconseguit en les quatre modalitats.

El regidor de Neteja de l’Espai Públic i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha destacat que les dades de reciclatge són “molt positives perquè demostren la implicació del veïnat de València en la tasca col·lectiva d’avançar en sostenibilitat i fomentar l’economia circular”.

Els contenidors blaus (paper) han recollit un 14,6% més respecte del mateix mes de l’any passat, i els grocs (plàstic) també han incrementat la recollida en un 29%. L’increment al vidre ha sigut més tímid, tan sols un 1,6% respecte del 2018. Per últim, la implantació del contenidor marró (residus orgànics) ha sigut positiva i s'han arribat a recollir 969 tones.

Tot això ha ajudat a reduir una fracció del que s’arreplega en el contenidor gris, que ha sigut de l’1,57%. Es preveu que, una vegada s’implante el contenidor marró a tota la ciutat, la reducció siga major.

Recollida de mobles vells

Entre els treballs realitzats aquest estiu, destaquen les dades de recollida de mobles vells durant juliol, amb xifres que se situen entre els valors màxims de la sèrie històrica iniciada en 2012.

En total hi ha hagut 18.753 serveis realitzats per l’Ajuntament de València per a recollir objectes abandonats, i més de 7.600 a través dels avisos que la ciutadania ha fet al 010.

També et pot interessar

stats