La província de València lidera les comandes de paelles a domicili a l'estat espanyol

La província d'Alacant és la segona amb més nombre de comandes de croquetes, per darrere d'Almeria, segons Glovo

Els valencians es decanten per les paelles de Paellas Velarte un restaurant amb més d'un segle d'història
A la província de València es decanten per les paelles de Paellas Velarte un restaurant amb més d'un segle d'història / Paellas Velarte

La província de València és el territori en el qual es demanen més paelles a domicili. El 2021 es van demanar a través de Glovo prop de 10.000 unitats, segons el Baròmetre GastroEspaña, un informe sobre el consum de gastronomia espanyola a domicili en les quasi 400 ciutats del país en les quals l'app està disponible.

Els valencians es decanten per les paelles de Paellas Velarte un restaurant amb més d'un segle d'història especialitzat en cuina tradicional valenciana. La més demanada és la paella valenciana, que representa un 86% de les comandes a domicili d'aquest plat a la ciutat, seguida per la de marisc i verdures.

En segon lloc, es troba Rice Paella de David Montero, xef guardonat amb el primer premi a la Millor Paella de la Comunitat Valenciana en la 58é edició del Concurs Internacional de Paella Valenciana a Sueca, València. Les varietats més venudes són: fideuà cuinada en paella i arròs de carabassa.

Croquetes de pollastre a la província d'Alacant

Un altre dels plats favorits a la Comunitat Valenciana són les croquetes. En aquesta ocasió, Alacant és la segona província d'Espanya amb més comandes, per darrere d'Almeria.

Les croquetes favorites dels alacantins són les de pollastre de la Taberna del Rincón de Miguel, seguida per Cervecería Jesús i El Pollo Guay.

Baròmetre sobre el consum de gastronomia espanyola a domicili
Baròmetre sobre el consum de gastronomia espanyola a domicili / Globo

En l'actualitat, Glovo està disponible en 49 ciutats i localitats de la Comunitat Valenciana i col·labora amb més de 5.000 establiments, la majoria xicotets negocis que aposten pel delivery amb la finalitat de digitalitzar-se i dinamitzar la seua activitat.

També et pot interessar

stats