València proposa combatre la despoblació amb migrants

La iniciativa municipal oferida a la Generalitat vol evitar la saturació de les ciutats i afavorir la integració dels treballadors estrangers.

VÍDEO | València proposa combatre la despoblació amb migrants

L’Ajuntament de València ha proposat a la Generalitat una iniciativa perquè les persones migrants puguen construir projectes de vida als pobles de la Comunitat Valenciana per a, d’una banda, afavorir la seua integració i de l’altra, combatre la despoblació que pateix el territori valencià.

Es tracta dels primers contactes, que volen estendre a la Diputació de València, per a “evitar la saturació de les ciutats” amb l’arribada de migrants, que en principi veuen en aquestes més possibilitats d’ocupació i un projecte de vida, explica la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració de València, Maite Ibáñez.

“La Comunitat Valenciana té un problema de despoblació i estem treballant amb la possibilitat que es puga canalitzar l’arribada a través de l’àrea metropolitana o a través de la construcció de vida en altres pobles”, apunta Ibáñez qui, no obstant això, reconeix que encara que no hi ha una estructura creada “no es descarta”.

Encara que sembla complexa la seua integració als pobles amb risc de desaparició perquè allí no hi ha treball, es creu que podria prosperar en comarques que estan en creixement negatiu, amb poblacions d’uns pocs o diversos milers de persones.

Campanyes d’integració

En matèria de Cooperació al Desenvolupament veu una “necessitat real de més campanyes d’integració” amb les quals contestar els atacs xenòfobs que s’estan vivint i valora la xarxa establida per la Coordinadora de les ONG de la Comunitat Valenciana i les noves línies de comerç just i alimentació sostenible que desenvolupen.

En aqueix àmbit, posa l’accent que fa dos anys la ciutat comptava amb 96 places d’acolliment de gestió municipal, una xifra que l’any passat va augmentar fins a les 250 i que actualment se situa en 350 places.

També et pot interessar

stats