València projecta la major planta solar urbana pública del país al sostre dels cementeris municipals

L’Ajuntament vol fomentar la reducció dels combustibles fòssils i respectar la imatge arquitectònica de la ciutat

Imatge del projecte Requiem in Power (RIP)
Imatge del projecte Requiem in Power (RIP) / Compromís Per València

L'Ajuntament de València ha anunciat la construcció de la major planta solar urbana pública d’Espanya per a l’any 2022. Sota el nom Rèquiem in Power (RIP), el projecte contempla la instal·lació de 7.000 plaques solars en cementeris municipals de la ciutat.

El seu alcalde, Joan Ribó ha explicat que està previst que la instal·lació estiga conclosa abans de finalitzar l’any. “Detectem una oportunitat d'espai al sostre dels nínxols, que ara no tenen cap utilitat, però sí una bona orientació per a instal·lar plaques solars”, afirma.

A més, el consistori ha modificat l'ordenança municipal de captació solar per a usos tèrmics amb l'objectiu d'afavorir la implantació de sistemes d'energies renovables, en particular les energies solar fotovoltaica i tèrmica. D’aquesta manera es pretén fomentar la reducció dels combustibles fòssils i respectar la imatge arquitectònica de la ciutat. 

Ribó ha anunciat també una inversió de 340.000 euros en els pressupostos municipals de 2022 per a l’obertura de noves oficines de l’energia, una d’elles itinerant. Aquest espai d’assessorament gratuït creat el 2019 ha permés estalviar una mitjana de 285 euros anuals a les famílies valencianes amb els seus rebuts domèstics. A més, Ribó ha recordat que l'àrea de serveis socials ha destinat 717.204 euros per a garantir el subministrament energètic a 2.935 famílies vulnerables, un 42% més des de 2014.

L’alcalde ha destacat el paper de València en la garantia del dret a l'energia: "Ens volem situar al costat de les famílies i apostem per un nou model energètic de ciutat per a democratitzar l'energia, així com un futur sostenible per al planeta", ha conclòs.

També et pot interessar

stats