València pretén instal·lar càmeres als carrers més concorreguts del centre

Català anuncia que la seua intenció és col·locar-ne vint cada setmana perquè tenen "efecte dissuasiu" i milloren la seguretat, per això sol·licitarà permís a la delegació del govern

Una de les quatre càmeres que ja ha instal·lat l'Ajuntament de València al barri dels Orriols
Una de les càmeres que ja ha instal·lat l'Ajuntament de València al barri dels Orriols / À Punt NTC

Càmeres de seguretat en punts del centre de València, com la plaça de la Mare de Déu, el carrer de Sant Vicent, les Torre dels Serrans o la plaça de l’Ajuntament. És la intenció de l’Ajuntament de València, que té previst sol·licitar al govern espanyol, a través de la delegació del govern, autorització per a instal·lar les càmeres en la via pública, segons ha manifestat l'alcaldessa de València, María José Catalá. “Tot eixe recorregut ens interessa controlar-lo molt. Sol·licitaré al govern d'Espanya que m'autoritze el tema de la seguretat a través de les càmeres”, ha exposat la primera edil en una entrevista a COPE València, coincidint amb el seu primer any al capdavant de l'alcaldia.

La reducció dels fets delictius en barris com el dels Orriols, on Catalá assegura que des que es van instal·lar les càmeres en diversos punts de la via pública “els avisos a la Policia Local han disminuït un 30%”. L’alcaldessa ha afegit que en un altre dels barris on s’han posat, a Benimàmet, també s’han reduït un 20%.

"Això de les càmeres ho tinc claríssim", ha asseverat Catalá, qui ha precisat que el consistori té previst instal·lar "vint càmeres aproximadament cada setmana des d'ara mateix". "Això implica que en 26 setmanes tindrem 278 càmeres", ha destacat l'alcaldessa. Ha defensat que estos aparells tenen “un efecte dissuasiu que no està malament” i ha assegurat que les càmeres permeten controlar la mobilitat del trànsit, però també la seguretat.

Després, Catalá ha anunciat que sol·licitarà “al govern d'Espanya, a través de la delegació del govern” autorització per a “la instal·lació de càmeres de seguretat” en una zona que, segons ha dit, li "interessa molt", com és la compresa entre "les Torres dels Serrans, la plaça de la Mare de Déu, la de la Reina i Sant Vicent, Maria Cristina, la plaça de l'Ajuntament", segons ha detallat.

Quan li han preguntat per la seguretat a València, Catalá ha parlat de “l’esforç” que ha fet el seu equip per a reforçar la plantilla de la Policia Local, amb l’increment de l’oferta d’ocupació pública, que ha xifrat en un centenar d’agents més, i amb la instal·lació de càmeres en determinats punts dels Orriols, Benimàmet i la Punta. 

També et pot interessar

stats