València pretén convertir el llit nou del riu en un corredor verd

Aquest vial connectarà el Parc Natural del Túria amb el Parc Natural de l'Albufera.

València pretén convertir el llit nou del riu en un corredor verd
València pretén convertir el llit nou del riu en un corredor verd

L'Ajuntament de València ha començat a treballar en la creació d'un corredor verd al llit nou del riu que connectarà el Parc Natural del Túria, inclosos el Parc de Capçalera i el llit vell, amb el Parc Natural de l'Albufera. D’aquesta manera, permetrà la interconnexió entre els dos costats del riu.

Així ho ha anunciat Ribó, qui ha detallat que, en una fase inicial, sol·licitaran a la Generalitat la modificació i l’ampliació del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de l'Albufera per a programar, i en un futur realitzar, aquestes dues connexions perquè el llit nou del Túria també és dels valencians i valencianes i el volen verd.

Es tracta, segons ha plantejat, d'un projecte de “llarg abast” i ha explicat que l'equip de govern de la Nau ha començat a treballar per a fer possible aquesta connexió “mitjançant la renaturalització del llit nou del Túria”.

Ribó ha recordat que el llit nou va des de l'autopista d'Alacant fins a la desembocadura al mar, 8.800 metres de llarg per 175 metres d'ample, més de 150 hectàrees de sòl per a previndre inundacions.

També et pot interessar

stats