València presenta un 'kit' de vestuari per aquelles persones que perden les seues pertinences a la platja

Enguany un dispositiu format per 150 persones i 42 vehicles vetlaran per la seguretat a la costa

L'alcaldessa de València, María José Catalá, amb el kit de vestuari
L'alcaldessa de València, María José Catalá, amb el kit de vestuari / Ajuntament de València

L’Ajuntament de València repartirà, a sol·licitud de la ciutadania, un kit de vestuari de reposició per a aquelles persones que perden les seues pertinences a la platja, i que estarà a disposició de dos unitats de la Policia Local. Així ho ha anunciat este dilluns l’alcaldessa, María José Catalá, en l’acte de presentació del dispositiu de seguretat que recorrerà els vint quilòmetres de platja del municipi al llarg de la temporada estival. 

Un total de 150 professionals —entre policies, socorristes aquàtics, infermers, metges o patrons d'embarcacions— i 42 vehicles formen part enguany del dispositiu destinat a garantir diàriament la seguretat i el salvament de les platges.

Des d'este 27 de maig i fins al 15 de setembre —encara que sol prorrogar-se— s'aplica este dispositiu, amb l'obertura ja de la reguarda de platja, conegut entre l'àmbit policial com Romeo Azul, ha explicat Catalá, que ha destacat novetats com la incorporació de la Unitat de Seguretat, Suport i Prevenció (USAP) de la Policia Local per a reforçar la vigilància. De manera ininterrompuda de les 7 del matí a les 22 hores, els set dies de la setmana, hi haurà agents de la Policia Local a les platges.

Pel que fa als mitjans materials, inclouen quatre quads, dos bicicletes elèctriques, dos furgonetes, dos Twizy (cotxes unipersonals elèctrics), dos tot terrenys i sis escúters, entre altres, segons fonts municipals.

Les funcions del dispositiu de seguretat consisteixen a oferir informació i seguretat a la ciutadania, fer accions de salvament, atenció en casos de furts i vetlar pel compliment de les ordenances municipals, especialment la de platges.

Quant al dispositiu de salvament i socorrisme, Creu Roja comença l'1 de juny el servei d'assistència i socorrisme en platges per a l'Ajuntament de València en horari de 09:00 a 20:00 hores a les platges del nord, i de 10:30 a 19:00 hores a les platges del sud de la ciutat. La campanya d'estiu conclourà el 15 de setembre en totes les platges, excepte a la Devesa, on el servei es farà de l'1 de juliol a l'1 de setembre. Creu Roja desplegarà diàriament a més de 100 professionals del salvament.

També et pot interessar

stats