València posarà multes de 3.000 euros com a màxim per agressions a persones vulnerables

L'esborrany de la nova ordenança de convivència ciutadana s'aplicaria en els casos en què els atacs no siguen constitutius de delicte

Una persona demana almoina als carres de València
Una persona demana almoina als carrers de València

L'esborrany de la nova ordenança municipal de convivència ciutadana de la ciutat de València estableix sancions màximes de 3.000 euros per agressions, no constitutives de delicte, contra persones vulnerables.

L'Ajuntament de València vol actuar en situacions que suposen una discriminació per motius xenòfobs, racistes, sexistes, homòfobs o de qualsevol altra índole i fer un pas més enllà per a reconéixer i sancionar una altra sèrie de conductes, com són l'assetjament de carrer, especialment si es fa entre menors o sobre persones amb discapacitat.

El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha explicat que moltes agressions no es denuncien perquè no són constitutives de delicte, però que el consistori imposarà sancions molts dures i perseguirà qualsevol agressió "per a enfortir els drets i llibertats dels valencians i valencianes".

El text estableix que seran "especialment perseguides" les agressions executades per grups que actuen en l'espai urbà, sobretot si són gravades per a ser difoses.

L'ordenança també podria sancionar la inacció i l'absència de denúncia per part d'organitzadors d'actes públic de naturalesa cultural, festiva, lúdica o esportiva quan tinguen coneixement de conductes contra la dignitat de les persones.

També et pot interessar

stats