València i Pequín afiancen les relacions comercials marítimes

Els ports de València i de Tianjin defineixen un conveni estratègic que busca maximitzar els beneficis mutus.

La delegació valenciana durant la visita al port de Tianjin (Xina)

La segona jornada és trascendental en el programa del viatge que la delegació institucional i empresarial valenciana està duent a terme a Àsia. Encapçalada pel president Ximo Puig, juntament amb el conseller d'Economia, Rafael Climent, la comitiva ha visitat el port de Tianjin, el natural de la capital xinesa, per tal de tancar un conveni que és clau en el comerç entre les dues regions.

Aquesta trobada suposa la segona part d'un acord entre el port valencià i el xinés, que ja es va signar fa alguns mesos a la nostra Comunitat. En aquell moment l'Autoritat Portuària de València (APV) va aprofitar l'interés que Tianjin va mostrar en València per a consolidar els fonaments entre les dues entitats. Es tractava d'un conveni de col·laboració amb l'objectiu principal de desenvolupar projectes en matèria tecnològica, mediambiental i de seguretat.

En aquesta ocasió, Aurelio Martínez, director de l'APV, ha viatjat a Tianjin per a participar en una taula de treball que té la finalitat de dotar de contingut aquell primer compromís signat entre els dos ports.

Un intercanvi d'oportunitats

Els interessos de les relacions portuàries entre la Comunitat Valenciana i la Xina són mutus. D'una banda, a Tianjin li interessa una bona comunicació amb el port de València, conscients de la rellevància que té dins de la seua zona. Es tracta del port més important del Mediterrani en volum de contenidors, i és el principal punt d'entrada i eixida per mar del comerç exterior espanyol, ja que el 50% del trànsit comercial entre els dos mercats passa per València.

D'altra banda, el port valencià aposta per continuar potenciant la seua aliança estratègica amb la Xina. L'APV considera el continent asiàtic fonamental per al futur de les seues instal·lacions portuàries i, amb aquesta perspectiva, ha intensificat les converses amb Tianjin. Aurelio Martínez ha declarat in situ que l'entitat valenciana està fent els deures per a demostrar la seua eficiència i competitivitat i, així, aconseguir  incrementar el trànsit de mercaderies.

Connexions esportives

Més enllà dels intercanvis de les dos regions en matèria portuària, els representants institucionals xinesos han demostrat al president de la Generalitat la seua aposta per l'esport com a activitat urbana saludable. Sota l'esperit olímpic que va marcar l'edició de Pequín,  Tianjin ha fet una inversió important per a ampliar una part de la ciutat i ha construït una gran quantitat d'instal·lacions esportives, com ara estadis de futbol, de tenis o de ciclisme. A més, aquest nou barri inclou un museu dedicat a la figura del barceloní Juan Antonio Samaranch.

La Comunitat Valenciana està implicada en aquesta campanya de foment de l'esport, ja que són precisament empresaris valencians els encarregats de gestionar el desenvolupament de les intencions del govern xinés en aquest àmbit. El president Xi Jinping s'ha compromés a organitzar a la Xina un esdeveniment mundial de futbol a mig termini i, amb aquesta meta, s'està promocionant la pràctica i l'afició d'aquest esport en una societat cada vegada més interessada en els estils de vida occidentals.

També et pot interessar

stats