València pedaleja a dos rodes

La ciutat es converteix en la capital de la bicicleta amb tres esdeveniments que reflexionen sobre l'ús d'aquest vehicle en els nuclis urbans.

València Ciutat Amable
València Ciutat Amable / València Ciutat Amable

La idea central de “València Ciutat Amable” és que les ciutats i el seu espai públic siguen llocs sostenibles, saludables, inclusius i amigables per a viure. En aquest sentit, una ciutat amable és aquella que té com a referent totes les persones i les seues necessitats. La bicicleta és el punt de partida i la ferramenta per a un canvi de paradigma, i sota aquesta proposta l'Ajuntament de València ha programat aquesta setmana tres esdeveniments que converteixen la ciutat del Túria en la capital del vehicle de dos rodes.

La primera de les iniciatives organitzades és el “XV Congrés Ibèric: la Bicicleta i la Ciutat”, cita que del 16 al 20 de maig vol convertir-se en un punt de trobada i de debat al voltant de la bici. Rutes, conferències que reflexionen sobre el paper d'aquest mitjà de transport en la ciutat o cicloturisme, són només algunes de les propostes d'aquesta trobada, que vol construir camins que porten cap a municipis més sostenibles i amigables amb els seus habitants.

Al voltant de quatre eixos temàtics, “La ciutat a l'abast de totes”, “En bici mola més”, “Reptes de la bici” i “Ciutats compartides”, la intenció és abastar la complexitat de com encaixar el vehicle de les dues rodes dins de la ciutat i entendre les dinàmiques que es generen entre ciutadania, mobilitat i urbanisme. A més, hi ha quatre rutes en bici: una per l'Horta, una altra per carretera per a dones ciclistes, una de BTT per a dones, i una mostra de ciclopasseig pel patrimoni cultural.

La bicicleta amb perspectiva de gènere

El segon gran esdeveniment organitzat en en el marc de la “València Ciutat Amable” és la tercera trobada de dones ciclistes, que pretén reflexionar sobre la incorporació de les dones a l'ús d'aquest vehicle i trencar així tòpics i barreres. Hi haurà tallers de mecànica de bicis, rutes per l'Horta i pel nucli urbà, i grups de treball, entre altres propostes. Així mateix, s'ha convocat la iniciativa “MujeresCiclistasCreativas” perquè totes les participants envien poemes, fotos, il·lustracions i altres creacions artístiques. El termini acaba el 10 de maig i s'ha de compartir amb l'etiqueta “MujeresCiclistasCreativas” en el correu mujeres@valenciaciutatamable.org.

Bicimostra en el Jardí del riu Túria

A més de totes aquestes activitats, el Jardí del Túria acollirà aquest cap de setmana una Bicimostra, iniciativa que servirà per a concloure el "II Bicifest València" i que vol acostar el món de la bicicleta al públic en general, tant a la ciutat com a l'àrea metropolitana. Hi haurà tallers de ciclocostura, competicions i exhibicions, desfilades i concerts, entre altres accions. Totes les propostes, horaris i forma d'inscriure-s'hi es poden trobar en el web https://valenciaciutatamable.org

També et pot interessar

stats