“Per què València no passa a la fase 1”, entre les paraules més cercades en Google el 2020

La crisi del coronavirus és protagonista en el rànquing del buscador a Espanya.

El coronavirus lidera el rànquing de tendències de Google Espanya enguany
El coronavirus lidera el rànquing de tendències de Google Espanya enguany / À Punt NTC

Google ja ha fet pública la llista de paraules claus que més s'han cercat en el buscador enguany i, com no podia ser d'altra manera, la crisi del coronavirus n’ha sigut protagonista. Curiosament, la cerca “Per què València no passa a la fase 1” s'ha colat en el rànquing dels termes més buscats a Espanya. La decisió del Ministeri de Sanitat de no permetre a bona part de la Comunitat Valenciana passar de fase quan va començar la desescalada va ser molt polèmica i objecte de debat durant setmanes.

El terme més buscat de 2020 ha sigut coronavirus, seguit per eleccions EUA. Els esports dominen les primeres posicions del rànquing, amb paraules com la lliga, NBA, champions o Kobe Bryant, la mort del qual en un accident d'helicòpter va impactar el món a finals de gener.

Quant a receptes, una de les temàtiques que arrossega un volum més gran de cerces en Google, triomfen el pà cassolà, la massa mare, els xurros, rent fresc i els donuts. Els usuaris també li han preguntat a Google “com fer una mascareta de tela”, “com es contagia el coronavirus”, “quan obrin les perruqueries”, “per què la gent compra paper higiènic” o “quan acaba l'estat d'alarma”.

En l'àrea d'entreteniment, triomfa la sèrie de Netflix Gambito de Dama i els reality shows La isla de las tentaciones i Supervivientes. D'altra banda, entre els cantants més buscats estan Pau Donés i Pablo Alborán, i la cançó més popular en el buscador ha sigut Jerusalema.

El rànquing de personalitats el lidera Donald Trump, seguit de Joe Biden, Kim Jong-un i Fernando Simón. Podeu consultar en aquest enllaç la llista completa de tendències de cerca en el 2020 que ha elaborat Google.

També et pot interessar

stats