València organitza el primer Campionat Mundial de videojocs en autobusos

Es tracta de fomentar l’ús del transport públic entre la joventut

Un jove participa en el campionat jugant a 'Brawl stars'en un bus de l'EMT de València / À Punt NTC

La ciutat de València ha viscut un insòlit campionat este dijous de matí. Vora mil joves, mòbil en mà, competien, entre dos, per guanyar el duel en un conegut videojoc. I tots en un autobús de línia de l'EMT.

Amb el nom OWN the Bus, esta original iniciativa és el primer campionat mundial de videojocs a bord d’autobusos circulant en línia regular, amb quasi mil persones inscrites de 12 a 37 anys, segons ha informat la Regidoria de Transports de València. 

El projecte s’emmarca dins de València Innovation i Capital Verda Europea per a impulsar l'ús del transport públic entre els més joves. 

Els participants s'enfronten a 'Brawl stars', un videojoc multijugador per a tots els públics amb més de cent milions de descàrregues a tot el món. Les partides es juguen en els diferents autobusos de la línia C1 (antiga 5) que fa una ruta diària al voltant de Ciutat Vella. 

Aquest dijous, les primeres sis parelles de contendents han pujat a les 11:00 hores a l'autobús de la línia C1 a la plaça de l'Ajuntament, juntament amb els àrbitres del torneig i l'speaker encarregada d'animar i narrar en línia totes les trobades. Una hora després han accedit nous grups de participants en un bus decorat amb motiu d'este campionat oficial de eSports.

Les trobades eliminatòries es disputaran al llarg d'este dijous en la línia C1, i es repetiran de la mateixa forma dimarts que ve, 2 de juliol. També es disputaran competicions en estàtic en altres enclavaments de la ciutat, com la Marina o la Malva-rosa, a bord d'un autobús.

El regidor de Transports de València, Jesús Carbonell, afirma que l’executiu municipal vol “estar prop de la joventut” i posicionar el transport públic a la ciutat de València com un referent. A més, si pot haver-hi sinpergies amb altres indústries, com ara la dels videojocs “sempre és benvingut”, ha indicat en declaracions a À Punt. 

Perquè mentre un es mou en bus, pot fer absolutament de tot.

Totes les trobades són eliminatòries i els guanyadors disputaran la gran final en Fira València, durant el Festival OWN, del 5 al 7 de juliol. OWN the Bus forma part del conjunt d'accions de València Capital Verda Europea 2024.

També et pot interessar

stats