València millorarà la senyalització de l’APR de Ciutat Vella davant l'augment de multes

L’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, creu que la majoria de les sancions a l’estiu són a causa del turisme

El model turístic, a debat en el barri de Ciutat Vella
Imatge d'arxiu del barri de Ciutat Vella / À Punt NTC

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha demanat al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que es millore la senyalització de l'Àrea de Prioritat Residencial (APR) de Ciutat Vella, que indica les zones d'accés restringit i prioritat residencial, davant l'augment de multes per a accedir a aquest entorn sense l'autorització necessària.

Ribó ha assegurat que les sancions al veïnat de la zona és "cada vegada menor", perquè coneixen la restricció i la necessitat de tindre un permís per a entrar-hi. El primer edil ha anunciat que estudiaran si l’increment de sancions a l’estiu és a causa del turisme. "Crec que moltes d'aquestes sancions no són de persones que viuen a València", ha valorat.  "En qualsevol cas, he demanat al regidor que millore substancialment i faça més evident la senyalització", ha insistit Joan Ribó.

Per a reforçar les indicacions existents, ha citat com a exemple l'avinguda de l'Oest després d'habilitar una doble via. "No és obligatòria, però pot ajudar a fer que tots tinguen clar que està entrant en una zona on serà sancionat", ha postil·lat.

Dos dels grups de l'oposició a l'Ajuntament, PP i Cs, han criticat “l’afany recaptatori" de l'executiu municipal, i han assenyalat que en menys d'un any s'ha multat a més de 107.000 persones, la qual cosa suposen “més d'1,2 milions d'euros per aquestes sancions".

També et pot interessar

stats